Wysłany: Wto 19:06, 20 Maj 2008
Temat postu:
OMLET BUCKLANDZKI
1) posmarować patelnię masłem
2) zaparzyć herbatę
(nie jest potrzebna do omletu)
3) włączyć czerwone kółeczko na kuchence
4) rozbić kilka jaj, koniecznie tak, żeby zrobić Sajgon w kuchni, żeby wszystko było w białku i żółtku. Połowa jajka musi być na patelni, druga połowa na podłodze
5) trzepać jajka, ale tak, żeby tym razem widelec nie wpadł do środka, bo inaczej jajko się na nim zetnie i będzie zapiekanka widelcowa
6) wrzucić oscypek
7) wrzucić dwa ząbki czosnku
8 ) dodać camemberta
9) trzepać dalej, pamiętając że widelec musi pozostać POZA patelnią
potem wrzucić na talerz, tak żeby rozpieprzyć wszystko dookoła, posolić, popieprzyć i wcinać popijając uprzednio przygotowaną malinową herbatą.
SMACZNEGO